ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

Natural Red Wine

Μαυρούδι 60%, Λημνιό 40%

Ερυθρό, ξηρό

Άβδηρα Θράκης

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Μαυρούδι 60%, Λημνιό 40%

ΑΜΦΟΡΕΑΣ

270 μέρες

ΤΥΠΟΣ

Ερυθρό, ξηρό

ΠΕΡΙΟΧΗ

Άβδηρα Θράκης

ΑΛΚΟΟΛ

14,6% vol

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ

750 mL

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Bαθύ πορφυρό χρώμα, έντονο και πολύπλοκο μπουκέτο, ανθικό δυναμικό, γήινοι τόνοι χώματος και πηλού με ορυκτά στοιχειά, πτητικότητα, δερματικές νότες, σύνθετο μπουκέτο ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων του δάσους, κέδρο, γλυκά μπαχάρια, αποξηραμένο δαμάσκηνο και μέλι πεύκου. Μακρά επίγευση με γεμάτο σώμα και πυκνές τανίνες, δυναμική οξύτητα με ένταση, αλκοολικοί δύναμη ενσωματωμένη άριστα με άφθονο φρούτο, σύνθετη και πληθωρική επίγευση.

ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Kρέατα ξηρής ωρίμανσης, BBQ , κυνήγι, άγρια μανιτάρια, ώριμα τυριά και αλλαντικά. Απολαύστε μετά από μετάγγιση σε καράφα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αλκοολικός τίτλος :14,6% vol, ολική οξύτητα : 5,9g/l, ολικό θειώδες: 48 mg/l, πτητική οξύτητα : 0,51 g/l,ανάγοντα σάκχαρα: 1 g/l, PH: 3,5

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Βιολογικός, ξερικός, γραμμικός ιδιόκτητος, στρεμματικής απόδοσης 400-500 κιλά ανά στρέμμα

ΕΔΑΦΟΣ

Αμμώδες λόφοι  με πετρώδες υπέδαφος σε απόσταση  3χλμ. από την θάλασσα.

ΚΛΙΜΑ

Μεσογειακό με ανατολικούς ανέμους, μελτέμια  και η διαφορά θερμοκρασίας  μέρα με νύχτα είναι στους 13-15 βαθμούς C

ΤΡΥΓΟΣ

Με το χέρι τέλη Σεπτέμβρη.

ΑΜΦΟΡΕΙΣ

Eλληνικοί παραδοσιακοί αμφορείς χωρίς εσωτερική και εξωτερική υάλωση και στεγανοποίηση  για να επιτρέπεται η μικροοξυγόνωση.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μακρά ζύμωση σε αμφορέα με ιθαγενείς ζύμες , πάτημα των στέμφυλων με το χέρι και ωρίμανση στον αμφορέα με τα στέμφυλα για 270 μέρες χωρίς θείωση. Δεν υφίσταται καμία κατεργασία και δεν φιλτράρεται.

ΒΡΑΒΕΙΑ/ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

* Χάλκινο Μετάλλιο, CONCOURS AMPHORE’S PARIS 2018
* Πιστοποιημένο Vegan/Vegetarian