ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Μέτριο διαπερατό ρουμπινί, πολύπλοκο μπουκέτο, γήινο με κομψή δερματική νότα και σκούρο πέτρωμα. Ανθικό, ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχάρια . Ευγενικές τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα, σύνθετη και πληθωρική επίγευση.
ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Λευκά και κόκκινα κρέατα κατσαρόλας , BBQ , κυνήγι, άγρια μανιτάρια, τυριά και αλλαντικά ωρίμανσης. Απολαύστε το μετά από μετάγγιση σε καράφα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αλκοολικός τίτλος :14,5 % vol, ολική οξύτητα 5,5g/l, ολικό θειώδες: 68 mg/l ,ανάγοντα σάκχαρα: 1,5 g/l, PH: 3,42
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Βιολογικός, ξερικός, γραμμικός ιδιόκτητος, στρεμματικής απόδοσης 400-500 κιλά ανά στρέμμα
ΕΔΑΦΟΣ
Αμμώδες λόφοι με πετρώδες υπέδαφος σε απόσταση 3χλμ. από την θάλασσα.
ΚΛΙΜΑ
Μεσογειακό με ανατολικούς ανέμους, μελτέμια και η διαφορά θερμοκρασίας μέρα με νύχτα είναι στους 13-15 βαθμούς C
ΤΡΥΓΟΣ
Με το χέρι τέλη Σεπτέμβρη.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση και μακρά ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με ιθαγενείς ζύμες. Ωρίμανση στις λεπτές οινολάσπες για 12 μήνες μέσα σε παλιά δρύινα βαρέλια. Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση.
ΒΡΑΒΕΙΑ/ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
* Χρυσό Μετάλλιο , CONCOURS AMPHORE’S PARIS 2020
* Ασημένιο Μετάλλιο , TEXSOM ΤΕΞΑΣ Η.Π.Α. 2020
* Πιστοποιημένο Vegan/Vegetarian