ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

το μυστικο μας

Έδαφος & Υπέδαφος

Η περιοχή των Αβδήρων, αποτελεί την νοτιοανατολική απόληξη του υβώματος των Αβδήρων, 3 km από τις ακτές του θρακικού πελάγους, στο βόρειο Αιγαίο και βορειοανατολικά του κοντινού, παγκόσμια γνωστού, δέλτα του ποταμού Νέστου. Το ύβωμα αυτό εκτείνεται για 20 km περίπου προς βορειοδυτικά μέχρι την περιοχή του χωριού Παράδεισος, στις παρυφές των ορέων Λεκάνης.

Βιολογικoς Πιστοποιημeνος Αμπελωνας

Με την πεποίθηση ότι ένα προϊόν εναρμονισμένο στο περιβάλλον μπορεί να έχει βέλτιστη ποιότητα, δημιουργήσαμε τον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS που από το 2005 δημιουργεί πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα μοναδικής ποιότητας. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας βρίσκεται στην περιοχή των Αβδήρων της Ξάνθης, στη Θράκη και είναι ο βορειότερος παραθαλάσσιος βιολογικός αμπελώνας στην Ελλάδα.

Τοποθεσια: Αβδηρα

Στα Άβδηρα, τη γνωστή από την αρχαϊκή εποχή πόλη της Θράκης, άρχισε το 2000 η προσπάθεια για την αναβίωση του φημισμένου από την αρχαιότητα αμπελώνα. Συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS ξεκίνησε το 2005 την καλλιέργεια ελληνικών και διεθνών ποικιλιών αμπέλου, εφαρμόζοντας τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Η θέση του αμπελώνα στους άνυδρους λόφους των Αβδήρων, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 50-70 μέτρα και σε απόστασή 3 περίπου χιλιομέτρων από το Θρακικό Πέλαγος, το αμμώδες έδαφος, οι συνεχείς δροσεροί βορειοανατολικοί άνεμοι και η διαφορά θερμοκρασίας ημέρας με νύχτας 13-15 C και το μικροκλίμα της περιοχής των Αβδήρων συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Anatolikos Vineyards

Ιστορικό

Location

Το ξεκινημα

Στην πόλη των Αβδήρων, γνωστή από αρχαιοτήτων χρόνων πόλη της Θράκης, ξεκίνησε η προσπάθεια το 2000 για την αναβίωση του διάσημου από την αρχαιότητα αμπελώνα.

2000

Location

2nd Agro Quality Festival

Στην έκθεση 2ο AGRO QUALITY FESTIVAL- Ποιοτικά Αγροτικά Προιόντα, που πραγματοποιήθηκε στις 13-15 Μαίου 2001, συμμετείχε ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS ως μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

2001

Location

Πρωτη παραγωγη

Συνεισφέροντας σε αυτή την πρωτοβουλία, το 2005 η εταιρία ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ Ο.Ε. ξεκίνησε την καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών ελληνικού και διεθνούς άμπελου.

2005

Location

Πρωτο βραβειο

Ασημένιο Μετάλλιο στον 17ο διεθνή διαγωνισμό Berlin Wine Trophy 2013 – Summer Edition, ROSE ημίξηρος Merlot 2012 ANATOLIKOS VINEYARDS.

2013