Fine Assyrtiko & Malagousia

fine-asyrtiko

Ποικιλιακή Σύνθεση: Ασύρτικο 90%,   Μαλαγουζιά 10%

Περιοχή: Άβδηρα Θράκης

Θέση: χοιρόδασος, συντεταγμένες:  40.979282,  24.910891

Αμπελώνας: βιολογικός, ξερικός, γραμμικός ιδιόκτητος, στρεμματικής απόδοσης 400-500 κιλά ανά στρέμμα

Έδαφος: αμμώδες λόφοι  με πετρώδες υπέδαφος σε βάθος 70-80 εκ.  σε απόσταση από την θάλασσα 5χλμ.

Κλίμα: μεσογειακό με ανατολικούς ανέμους, μελτέμια  και η διαφορά θερμοκρασίας  μέρα με νύχτα είναι στους 13-15 βαθμούς C

Τρύγος: με το χέρι   Ασύρτικο 15-20/09            Μαλαγουζιά   25-30/08

Οινοποίηση: προζυμωτική  κρυεκχίληση  σε  χαμηλή  θερμοκρασία  και ζύμωση σε  δρύινα  βαρέλια  225  λίτρων  ανοιχτά  με  γηγενή ζύμες , μακρά  ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.  Ωρίμανση με λεπτές  λάσπες για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά: αλκοολικός τίτλος :14 %  vol,

Ολική οξύτητα : 5,3 g/l,  Ελεύθερο Θειώδες: 34 mg/l

Ανάγοντα σάκχαρα: 1,5  g/l,  PH: 3,45

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:  Χρυσόξανθο  χρώμα με πράσινες ανταύγειες  διακριτική  παρουσία  βαρελιού με φινετσάτα αρώματα  βανίλιας και βουτύρου   έντονο και πολύπλοκο  μπουκέτο εσπεριδοειδών ,κυδώνι, κηρήθρα ενώ όσο εξαϋλώνεται απελευθερώνει  λουλούδια  και κίτρινα  φρούτα.

Πληθωρικό στόμα, φρούτο και βαρέλι σε αρμονία, με άρτια γευστική ισορροπία και πολύ καλή οξύτητα λιπαρότητα και επίμονη διάρκεια.

Είκοσι λεπτά περίπου πριν απολαύσετε το Fine Ασύρτικο-Μαλαγουζιά  μεταγγίστετο  σε φαρδιά  καράφα (Decanting),  η διαφορά θα σας εκπλήξει ευχάριστα…!

Fine Assyrtiko & Malagousia