Πολλιος Οίνος ερυθρός φυσικώς γλυκύς

pollios

 

Ποικιλιακή Σύνθεση: Μαυρούδι Θράκης 50%  Ασύρτικο 40%, Μοσχάτο 10%

Περιοχή: Άβδηρα Θράκης

Θέση: χοιρόδασος, συντεταγμένες: 40.979282, 24.910891

Αμπελώνας: βιολογικός, ξερικός, γραμμικός ιδιόκτητος, σε απόσταση από την θάλασσα 5χλμ. στρεμματικής απόδοσης 400-500 κιλά ανά στρέμμα σε απόσταση 5χλμ από τη θάλασσα.

Έδαφος: αμμώδες λόφοι από σαθρό γρανίτη με πετρώδες υπέδαφος σε βάθος 70-80 εκ.

Κλίμα: μεσογειακό με ανατολικούς ανέμους, μελτέμια και η διαφορά θερμοκρασίας μέρα με νύχτα είναι στους 13-15 βαθμούς C

Τρύγος: το χέρι σε μικρά τελάρα Μαυρούδι Θράκης 25/08,Ασύρτικο 25/8,Μοσχάτο 25/8

Οινοποίηση: λιάσιμο για 15-17 μέρες, μακρά ζύμωση σε αμφορέα για 100 μέρες με ιθαγενείς ζύμες και ωρίμανση για 36 μήνες σε μικρά βαρέλια χωρίς θείωση. Δεν υφίσταται καμία κατεργασία και δεν φιλτράρεται.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά: αλκοολικός τίτλος: αλκοολικός τίτλος :12,5 % vol, Ολική οξύτητα (τρυγικό οξύ): 6,5 g/l, πτητική οξύτητα (οξικό οξύ) 0,6g/l , Ολικό Θειώδες: 30 mg/l, Ανάγοντα σάκχαρα: 235 g/l, PH: 3,1.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: πλούσιο και γενναιόδωρο με μαύρο χρώμα και λεπτό γκρενά μηνίσκο, γήινο βρεγμένο γρανίτη και άνθρακα πολύπλοκο με αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων σύκου και δαμάσκηνου μαρμελάδες από κεράσι και βύσσινο , μέλι πεύκου, γλυκό καρυδάκι, χαρούπι, ταμπάκο και μπαχαρικά κανέλα ,γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, κέδρο . Στόμα γεμάτο, ισορροπημένη γλυκύτητα, εξαιρετική δομή και οξύτητα . Μεγάλη, σύνθετη και πληθωρική επίγευση.

Γευστικοί συνδυασμοί: Δυνατά τυριά, φουαγκρά αποξηραμένα φρούτα και γλυκά με σοκολάτα. Απολαύστε το στους 10°C. Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση.